Matteo Metullio i Davide De Pra predstavljaju ekskluzivnu večeru kao uvod u otvorenje Harry’s Piccola u Pical Resortu 2026.
U četvrtak, 27. studenog, porečki Spinnaker restaurant ponovno postaje pozornica vrhunske gastronomije. U sklopu Spinnaker Gourmet Stagea u goste stižu Matteo Metullio i Davide De Pra, chefovi koji stoje iza tršćanskog restorana Harry’s Piccolo, dobitnika dvije Michelinove zvjezdice i jednog od najcjenjenijih restorana u regiji.
Njihova kuhinja temelji se na preciznosti, intuiciji i poštovanju prema namirnici, a svako jelo nosi prepoznatljiv potpis koji spaja suvremen pristup, promišljenost i duboku povezanost s terroirem. U Poreču će predstaviti šest slijedova koji povezuju okuse mora i planina, Italije i Hrvatske, tradiciju i suvremene tehnike, a kroz reinterpretacije klasika provlači se i nit inspirirana Parenzanom, starom željezničkom prugom koja je nekoć povezivala Poreč i Trst.
Goste očekuju jela poput Caesar Salad di Mare, reinterpretacije klasične salate u morskom ruhu, zatim Harry’sotto, karakterističnog rižota u Harry’s stilu koji spaja kremoznost i preciznost izvedbe, te Carbonaro d’Alaska, jelo koje donosi lakoću sjevernih mora i profinjenu ravnotežu okusa. Za kraj, desert Al Sud spaja jug i sjever u prepoznatljivoj igri tekstura i aroma, zaokružujući večeru potpisom chefa Mattea Metullia i Davidea De Pra.
Ova večera ujedno je i uvertira u proljeće 2026., kada će Harry’s Piccolo Poreč otvoriti svoja vrata u novom Valamar Collection Pical Resortu – jednom od najiščekivanijih novih odredišta na Jadranu. Smješten tik uz more, Pical Resort donosi savršenu ravnotežu mediteranskog šarma i suvremenog luksuza. Okružen borovom šumom i živopisnim , resort je mjesto gdje se susreću kulture, okusi i doživljaji Hrvatske, Slovenije i Italije. Nadahnut duhom stare željezničke pruge Parenzana, koja je nekada povezivala Poreč i Trst, resort svoju priču gradi kroz arhitekturu, wellness koncepte i gastronomiju koja slavi zajedničko nasljeđe triju zemalja.
„Uzbuđeni smo što ćemo dio naše filozofije i kulinarskog pristupa podijeliti s publikom u Poreču, gradu koji će uskoro postati novi dom Harry’s Piccola. Ovo je prilika da gosti dožive ono što nas pokreće – autentičnost, emociju i poštovanje prema svakoj namirnici“, izjavili su chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra.
Cijena večere iznosi 160 eura i uključuje piće dobrodošlice, dok se uz nadoplatu od 60 eura nudi wine pairing s šest pomno odabranih vina Hrvatske, Slovenije i Italije. Večera započinje u 19 sati, a broj mjesta je ograničen. Svoje mjesto možete rezervirati na broj +385 52 400 804 ili na www.restaurantspinnaker.com. Večer u Spinnakeru bit će prilika da se u Poreču, barem na jednu večer, osjeti atmosfera dvostruko Michelinovog Harry’s Piccola i kulinarska filozofija koja uskoro stiže u Pical Resort, Valamar Collection.



