Novi meni za sezonu 2025. u restoranu Miramare by Fratelli Cerea

Chef Bobo Cerea

U nedjelju, 22. lipnja, otok Sv. Nikola kraj Poreča postaje kulinarska pozornica jednog od najiščekivanijih gastronomskih događaja ovog ljeta.

U restoranu Miramare by Fratelli Cerea, koji djeluje u sklopu Valamara, chef Bobo Cerea – nositelj triju Michelinovih zvjezdica i suvlasnik renomiranog restorana Da Vittorio – osobno će pripremiti i predstaviti novi degustacijski meni. Time će svečano obilježiti početak nove sezone vrhunske gastronomije na ovom jedinstvenome mjestu.

Povratak chefa Ceree u Poreč potvrđuje nastavak uspješne suradnje između obitelji Cerea i Valamara, a novi meni za sezonu 2025. donosi niz pažljivo osmišljenih autorskih jela. Među novitetima ističu se nježni Risotto scampo s limunom i svježim estragonom, Gnocchetto con baccalà s mladim borlotti grahom te Il bianco e il nero – bakalar u kontrastu citrusnog maslaca i crnog umaka.

Chef Cerea i ove godine predstavlja svježe interpretacije, ali zadržava i prepoznatljive klasike koji su se tijekom godina uvjerljivo nametnuli kao zaštitni znak restorana. Među njima su već dobro poznata jela poput Spaghetta di tonno te nezaobilaznih Pacchera alla Vittorio, čija će završna mantecatura uz umak od tri vrste rajčice biti vrhunac večeri.

Za završetak večere pripremljeni su pažljivo odabrani deserti, među kojima posebno ističemo Gioconda estiva – sezonsku reinterpretaciju kultnog panettonea obitelji Cerea. Ovaj desert dostupan je i u maloprodaji restorana kao ekskluzivan suvenir koji gosti mogu ponijeti sa sobom s otoka.

„Suradnja s obitelji Cerea strateški je doprinos razvoju Valamarove gourmet ponude i potvrda naše ambicije da u Hrvatskoj kontinuirano razvijamo gastronomiju najviše razine. Miramare nije samo restoran – to je prostor partnerstva, znanja i emocija,“ izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Miramare by Fratelli Cerea

Večera započinje u 19:00 sati. Organiziran je prijevoz brodom iz Poreča u 18:45 sati, a osiguran je i parking na Žatici. Cijena je 130 € po osobi i uključuje piće dobrodošlice te višeslijedni meni. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na telefon +385 (0)52 406 036.

Više informacija dostupno je na web stranici: www.miramareporec.com.